TIBBİ MALZEME REÇETELERİ İLE İLGİLİ


ÜTS ekranında değişiklik yapıldığı görüldüğünden bayilik çıktısı aşağıdaki şekilde alınacaktır.

- Bayilik şartı olan ürünlerle ilgili bayilik belgesi için ÜTS ekranından Tıbbi Cihaz Sorgula (Ek-1) butonuna basılır.Açılan ekranda barkod kısmına ürüne ait barkod no, Satın Alma Tarihi kısmına müracaat tarihi, Üretici/Bayi Firma No kısmına ÜTS de üretici ilişkisi olan firma numarası , ÜTS/Bayi Firma No kısmına ÜTS de bayilik ilişkisi olan firma(Eczane) numarası yazılıp Sorgula butonuna basıldığında bayilik veren bayilik alan firma ve barkod numarası için bayiliğinin olup olmadığı, bayilik başlangıç ve bitiş tarihleri tek bir ekrandan tespit edilmiş olacaktır.

Ctrl+P (Yazdır) tuşuna basılarak bu sayfanın (Ek-2) ekran görüntüsü alınır.Her reçetenin arkasına sadece bu sayfanın çıktısının alınıp konması yeterli olacaktır.

Ayrıca hasta alt bezi reçeteleri karşılanırken SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ 5.2.1. “SUT’ta belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere reçetede yer alan malzemenin adedi kadar barkod numarası ve etiket aslının reçete ekinde ibraz edilmesi esastır. Ancak, ambalajı üzerindeki barkodların çıkarılamadığı/çıkarıldığı zaman sterilizasyonun bozulacağı steril ambalajlı malzemeler/cihazlar için reçete arkasına barkod numarasının yazılması ve “barkod çıkarıldığında sterilizasyonu bozulur” ifadesinin bulunması gereklidir.” maddesine istinaden reçete arkasına barkod numarasının yazılması ve barkod çıkarıldığında sterilizasyonu bozulur. ifadesinin bulunması gereklidir.

26 Temmuz 2018 - Okunma Sayısı : 149