Türk Eczacıları Birliği’nin Kuruluşunun 66. Yıldönümü

Türk Eczacıları Birliği’nin Kuruluşunun 66. Yıldönümü nedeniyle, 02 Şubat 2022 tarihinde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Birinci Başkanlar Danışma Kurulu için Ankara’da bulunan Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular ve Atamızın mozolesine çelenk koydular. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Arman Üney, 43. Dönem Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ve 54 Bölge Eczacı Odası adına, Anıtkabir Defterine şu satırları yazdı:

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

Aydınlanma devriminin meşalesini gururla taşıyan, Türk Eczacıları Birliği’nin 43.Dönem Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu üyeleri ile 54 Bölge Eczacı Odamızın Başkanları olarak bugün burada manevi huzurunda olmaktan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz.

İlkelerinin ve devrimlerinin ışığında 2 Şubat 1956 yılında kurulmuş olan Birliğimiz ve 54 Bölge Eczacı Odamız ile göstermiş olduğun muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Birliğimizin kuruluşunun 66. Yıldönümünde, bugün ülkemizdeki tüm eczacıları temsilen senin huzurundayız.

Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi ana hedefine uygun olarak, deontolojik ve etik kurallar çerçevesinde eczacılık mesleğinin amacına uygun şekilde sürdürülmesi ve geliştirilmesi için mesleki dayanışmanın önemi ve bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyoruz.

Bu ülkenin eczacıları olarak, başta pandemi ile mücadelede hayatlarını kaybeden meslektaşlarımız olmak üzere sağlık çalışanı olma sorumluluğu ve bilinci ile hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz.

Sana söz veriyoruz ki, Eczacılar, her zaman bu sorumlulukla ve özveriyle halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

Eczacılık mesleğinin tüm değerli mensupları adına ülkemize ve senin mirasına sahip çıkacağımızı manevi huzurunda bir kez daha belirtiyor, aziz hatıran önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz.

Anıtkabir Ziyareti sonrasında, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Birinci Başkanlar Danışma Kurulu için Ankara’da bulunan Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Eczacılar Anıt Parkı’nı ziyaret ederek, pandemi sürecinde kaybettiğimiz meslektaşlarımız ve eczane teknisyenlerimiz için parkta yer alan Anıta çelenk koydular ve bir anma programı gerçekleştirdiler. Anma programında, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Arman Üney şunları söyledi.

“… İçinden geçtiğimiz küresel salgın, eczanelerin sağlık sistemi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Eczacının sağlık için toplum için üstlendiği sorumluluk tüm dünyanın gözü önüne serildi.

Biz eczacılar sağlık sisteminin vazgeçilmez bir noktasındayız. Bu durum bu küresel salgın döneminde hem devlet ve hem de toplumumuz için daha da görünür hale geldi.

Bununla birlikte, bu döneme özgü olarak mevcut ilaç ve eczacılık hizmetini sunmanın yanında, salgınla mücadeleye destek ve salgınının yayılmasını önleme sorumluluğumuz daha fazla ön planı çıktı. Bu konuda yeminimize bağlı bir şekilde canla başla hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Ama bu süreçte, mücadelenin en ön safhasında hizmet sunan meslektaşlarımızı ve eczane çalışanlarımızı kaybettik. Bugüne kadar 74 meslektaşımızı, 24 eczane teknisyenimizi ve 2 oda personelimizi sonsuzluğa uğurladık.

100 kıymetli insanı, 100 değerimizi bu pandemi sürecinde kaybetmiş olduk.

Görevinin başında hem salgınla mücadele edip hem sağlık hizmeti sunmaya çalışırken hayatlarını kaybeden meslektaşlarıma ve eczane çalışanlarımıza Allahtan Rahmet, yakınlarına ve tüm camiamıza bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Eczacılık mesleğinin Kahramanları olarak meslek tarihimizde yerlerini aldılar. Ruhları şad olsun.”

03 Şubat 2022 - Okunma Sayısı : 157